donderdag 24 juli 2014

Magische momenten vastleggen

Bijzondere momenten wil je graag nooit meer vergeten. Hoe kan je zo'n mooi moment voor altijd vastleggen? Juist, met fotografie. Hier wat tips voor het fotograferen van een paar magische momenten in je leven. 

Licht
Licht is een belangrijk element in je foto. Midden op de dag schijnt de zon het felst. Dat licht maakt je foto flets. Heb je al eens gehoord van het gouden uur? Het gouden uur wordt ook wel eens het magische uur genoemd. Het gouden uur is het eerste en het laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Op dit moment is het licht het mooiste om te fotograferen. Denk aan prachtige kleuren in de lucht, zacht licht, langgerekte schaduwen en alles krijgt een gouden randje. Wil je weten wanneer het gouden uur begint? Op de site golden hour kan je zien hoe laat het gouden uur begint op elke locatie.

Voor het fotograferen van architectuur, zoals gebouwen en bruggen, is het blauwe uur het mooiste. Net als de zon is ondergegaan, bij het vallen van de avond, is er een moment genaamd het blauwe uur. Door de schemering neemt de lucht een mooie blauwe kleur aan. Gebouwen steken mooi af tegen de blauwe lucht. Je moet wel snel zijn met het maken van de perfecte foto, want het blauwe uur duurt maar slechts tien minuten.


Bruiloft

Overleg van te voren de wensen van het bruidspaar. Laat ze plaatjes van internet en uit tijdschriften meenemen, zodat jij een beter beeld krijgt van wat ze willen.

Het weer kan je niet beïnvloeden, maar is wel belangrijk voor je foto's. Het weer heeft namelijk veel invloed op je foto's. Bij een zonnige dag is er veel licht aanwezig en op een grauwe dag weinig. Hou de weersvoorspelling in de gaten en hou met alle mogelijkheden rekening, zodat je goed bent voorbereid. Is het een zonnige dag? Speel met het natuurlijke zonlicht. Heeft het net geregend? Maak detail foto's van de regendruppels. Wat voor weer het ook is, alles heeft z'n voor en nadelen, maar probeer er toch het mooiste van te maken.

Fotografeer je een bruiloft van onbekenden? Dan is het belangrijk om onopvallend te blijven. Zo stoor je de gasten niet en zo maak je de meest spontane foto's. Als je foto's maakt op een bruiloft van je familie, dan is dat minder belangrijk. Zo lang je de ceremonie bijvoorbeeld maar niet verstoord, dat is erg storend voor de gasten en het bruidspaar. Vergeet niet om tussendoor ook te genieten.


Macrofotografie
Door middel van macrofotografie kan je een alledaags onderwerp een stuk interessanter maken. Kijk eens om je heen in eigen huis en tuin. Ga dingen vanuit een ander standpunt bekijken en het zal verrassende resultaten opleveren! Het is vooral leuk als je niet meteen kan zien wat het onderwerp is. Experimenteer met verschillende standpunten en composities, zodat je uiteindelijk uit veel foto's het mooiste plaatje kan kiezen.






Bron foto's: weheartit



Geen opmerkingen:

Een reactie posten